Atac la ministrul Daea din partea europarlamentarului Daniel Buda

Europarlamentarul liberal Daniel Daea se poziționează de partea angajaților APIA, susținând că plata către fermieri este pusă în pericol. El atrage atenția că România riscă să fie piață de desfacere pentru producătorii din afara țării.

,,Incapacitatea premierului Mihai Tudose şi a ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a soluționa problemele cu care se confruntă angajaţii APIA pune în pericol plata subvențiilor către fermieri!

Protestele funcționarilor APIA sunt mai mult decât îndreptățite, iar Guvernul trebuie să găsească soluții pentru rezolvarea acestor probleme din sector. Fondurile europene care vin de la Uniunea Europeană prin intermediul plăților directe și distribuite către fermieri de către APIA reprezintă singura sursă sigură de venit care asigură supraviețuirea sectorului agricol, într-o piață concurențială extrem de volatilă și dificilă.

Tocmai de aceea, consider că funcţionarii din această instituţie trebuie să fie plătiţi la un nivel care să le confere un confort sporit, astfel încât să poată fi eficienţi şi motivaţi în activitatea lor. Din păcate, România este codașa UE la absorbția fondurilor europene pe foarte multe sectoare, iar incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a gestiona și sectorul agricol, care era cât de cât funcțional, reprezintă un atentat la siguranța alimentară a României.

Distrugerea și acestui sector, pe lângă multe altele de către PSD, va aduce țara noastră în situația în care va deveni o piață de desfacere pentru produsele agricole din străinătate, iar fermierii și țăranii noștri vor deveni robi pe propriile pământuri. Expresia: ,,munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă” va deveni mai de actualitate decât oricând”, se arată în postarea publicată de europarlamentarul clujean.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.