Atelier ”English is fun” la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” B-N, în cadrul „Vacanței la Bibliotecă”, editia a II-a

Atelierul ”English is fun”, desfășurat la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, în cadrul „Vacanței la Bibliotecă”, editia a II-a, se adresează copiilor între 7-13 ani care doresc să descopere limba engleză prin joc și activități amuzante menite să îi învețe, fără efort, elemente de vocabular, gramatică, comunicare, de cultură și civilizație britanică, într-o atmosferă relaxantă.

Copiii îndrăgesc jocurile și competiția și își doresc un mediu de socializare plăcut, iar învățarea englezei prin astfel de activități devine un proces fără efort pentru ei. Mișcarea fizică ce apare în unele jocuri îi face să se concentreze și să nu devină plictisiți, iar învățarea devine una activă, interactivă și asociată cu distracția, împreună cu alți copii de vârsta lor.

Prima întâlnire a avut ca scop completarea unei fișe ”Read all about me”, în care copiii au învățat să ofere informații despre ei înșiși în limba engleză și apoi să le prezinte în fața celorlalți. Am recapitulat vocabularul ce se referă la profesii, exprimarea datei nașterii și anumite hobby-uri. Activitatea a continuat cu o discuție despre atracțiile din Londra și învățarea cântecului ”London Bridge”, cât și a jocului aferent acestuia. Căldura mare nu ne-a împiedicat să îl jucăm de câteva ori în curtea Bibliotecii. Copiii au colaborat unii cu alții și au fost deschiși în a răspunde diferitelor provocări ale limbii engleze.

A doua întâlnire a avut ca scop consolidarea vocabularului legat de alimente, cât și activitățile ce le pot implica prin jocul ”Keeping Cool”. Copiii s-au „duelat” apoi în cunoștințele legate de vocabularul limbii engleze prin jocul ”Bang Bang”.

Cei aproximativ 30 de copii participanți la atelier au fost ajutați în îndeplinirea activităților, atunci când a fost nevoie, de doi liceeni voluntari – Andreea Miclea și Ralph Berbecar.

(Prof. Alina Tomi)

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.