LIFESTYLE

Au început înscrierile în clasa pregătitoare

Astăzi, 4 martie 2020, a început prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, etapă care se va încheia în 23 martie. Potrivit legislației în vigoare, sunt înscriși în clasa pregătitoare copiii care împlinesc 6 ani până în data de 31 august 2020 (inclusiv). Pot fi înscriși, de asemenea, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2020 și care primesc acordul de înscriere în urma unei evaluări psihosomatice.

Copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi în unitatea solicitată, iar pe locurile libere vor fi înscriși copiii care provin din alte circumscripţii şcolare.

În aceste zile, până în 9 martie, inclusiv, în școlile care înmatriculează copii pentru clasa pregătitoare se organizează Ziua porților deschise, pentru ca părinții și copiii să viziteze unitatea școlară.

Afișarea listelor cu copiii înmatriculați după prima etapă va avea loc în 1 aprilie 2020, iar cea de-a doua etapă de înscriere este programată în perioada 23-30 aprilie. Repartizarea copiilor în clase se va face în mod aleatoriu (în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți) după o precedură stabilită la nivel de inspectorat școlar.