POLITICĂ

AUR cere justiţiei să nu aplice dublu standard

Lista AUR pentru Senatul României riscă să fie respinsă! Motivul: lipsa femeilor de pe lista de candidaţi. Formaţiunea politică şi-a retras ceilalţi candidaţi la Senat şi a lăsat numai numărul 1 din listă, pe naistul Nicolae Voiculeţ. Se aşteaptă în acest caz decizia Curţii de Apel Prahova pentru soluţionarea cauzei.

În cazuri identice, tribunalele din Olt şi Bistriţa-Năsăud au admis contestaţiile şi candidaturile Pro România, respectiv USR. De asemenea, există o decizie a Curţii de Apel Prahova din 2016 care admite candidatura ALDE în speţă similară. Alianţa pentru Unirea Românilor acuză un dublu standard şi încălcarea drepturilor electorale fundamentale.

“Nu avem o problemă cu decizia luată, ci cu faptul că ea a fost luată numai împotriva noastră. Dacă USR, Pro România şi UDMR primeau aceleaşi decizii, nu am fi ridicat obiecţiuni”, a declarat George Simion, copreşedinte AUR.

În toate celelalte circumscripţii, Alianţa pentru Unirea Românilor are liste complete şi admise, cu cel mai mare procent de femei şi de tineri dintre listele de candidaţi înaintate de partide.