Aur pentru doi bistrițeni la Campionatele Europene de atelaj canin pe uscat

Campionatul mondial de atelaje canine s-a desfășurat anul acesta în Italia, la Selvazzano Dentru, Padova, iar echipa bistrițenilor a câștigat medalia de aur și argint.

„Au fost trei zile de concurs, trei zile dificile, în care a trebuit să mă lupt de la egal la egal, cu vicecampionul european și campionul european en-titre. În prima zi de concurs, eram în spatele campionului european, la 36 de secunde, după a doua zi m-am apropiat la 22 de secunde, iar în a treia zi l-am depășit cu 10 secunde, ajungând pe locul întâi. Câinii noștri au fost obișnuiți să alerge la niște temperaturi foarte scăzute, în Italia au fost în jur de 15-20 de grade, ceea ce nu a fost bine pentru ei. În ultima zi, am avut o discuție cu câinii mei, în care le-am explicat că trebuie să câștigăm și trebuie să ne întoarcem victorioși acasă”, a precizat Bogdan Berende, care a luat medalia de aur la D1 (2 câini).

În acest an, preotul romano-catolic din comuna Rodna, Kiss Attila, a devenit campion mondial la categoria B (6 câini), iar în Italia a obținut medalia de argint, după ce câinii s-au îmbolnăvit din cauza temperaturilor mari.

Clubul sportiv CS Sleddog Bistriţa-Năsăud este unic încă la această dată în România, iar președinte este Damaschin Berende. Prezent și el la conferința de presă, Berende a anunţat şi competiţiile la care vor participa sportivii de la CS Sleddog B-N în acest sezon, primul concurs fiind programat în acest sfârşit de săptămână, la Cluj. În 20-21 ianuarie, la Piatra Fântânele va avea loc cea de-a II-a ediţie a Concursului internaţional de atelaje canine, pe Drumul romanilor, fiind aşteptaţi peste 50 de participanţi. „Sperăm în sprijinul comunităţii de afaceri bistriţene şi a judeţului pentru a putea face un salt calitativ în ceea ce priveşte condiţiile de concurs, în condiţiile în care ne aşteptăm la un număr important de participanţi”, a declarat Damaschin Berende.

La Campionatul European pe sanie, din Slovacia, vor participa toţi Damaschin Berende, Bogdan Berende şi Kiss Attila, pentru participarea la Mondialele din Suedia lucrurile sunt incerte din cauza cheltuielilor mari, dar şi a problemelor de serviciu.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.