ACTUALITATE

Aur pentru echipa României de robotică

Distribuire articol:

Echipa Romaniei de robotică a participat în perioada 16-18 August la Olimpiada Internațională Robotica First Global pentru elevi de liceu. Competiția a avut loc în capitala Mexicului, Mexico City, unde au participat echipele naționale de robotică din 161 de țări. Competiţia s-a desfăşurat pe Arena Ciudad de Mexico, iar tema propusă de organizatori a fost „Energy Impact”.

Performanța elevilor români este de excepție. Ei au reușit să obțină cele mai înalte premii acordate în competiție situându-se la sfârșit pe locul 1 dintre toate națiunile participante. Medaliile au fost acordate de președintele Mexicului.

Echipa României este compusă din 6 elevi: Răzvan Nicolae Virtan, Andrei Darius Lorinczi, Andrei Dănuț Cuntan, Radu Mihai Cintea, Cristian Carol Budiul, toți de la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara și Andrei Gabriel Preda  de la  Liceul Internațional de Informatică București, excelent coordonați de profesorul Mircea Nistor și mentorul Cristian Ovidiu Vlăsceanu.

Medaliile da aur s-au obținut pentru:

  1. Albert Einstein Award for FIRST Global International Excellence – titlu suprem acordat echipelor ale căror roboți au avut cele mai bune performanțe în timpul competitiei și care au promovat excelent toate principiile comunității STEM si FIRST.
  2. FIRST Global Winning Alliance – reprezinta medalia de aur pentru echipele care au castigat competiția în alianță pe terenul de joc (alianța este alcătuită din 3 echipe, iar România a câștigat împreună cu echipele din Singapore și Germania)
    3. FIRST Global Challenge Award – medalie de aur pentru cele mai multe meciuri câștigate, echipa României a câstigat toate meciurile în care a jucat.
    4. FIRST Global Grand Challenge Award – medalie de aur obținută pentru cele mai multe puncte obținute în concurs.
    5. Safety Award – titlu obținut pentru cea mai bine organizată echipa din punct de vedere tehnic și de securitate, atât la standul de prezentare, cât și în timpul meciurilor.

Olimpiada de Robotică First Global

Olimpiada de robotică First Global este catalogată drept una dintre cele mai prestigioase competiții de robotică din lume pentru elevii de liceu. Tema propusă de organizatori anul acesta s-a numit „Energy Impact”, iar echipele concurente au trebuit să exploreze impactul pe care îl are diversitatea surselor de energie asupra vieții cotidiene, precum și felul în care acestea pot fi sustenabile.

Echipele au primit un chit cu piese cu 2 luni înainte de începerea concursului, piesele fiind exclusive folosite pentru construirea unui robot care să îndeplinească pe terenul de joc toate sarcinile astfel încât să obțină cât mai multe puncte. Nu sunt acceptate alte tipuri de piese, nici măcar improvizate.

Concursul s-a desfășurat pe terenul de joc pe bază de alianțe de 3 roboți, alianța câștigătoare fiind desemnată pe baza punctajului maxim obținut. Primele 8 meciuri au fost meciuri de calificare, echipa României obținând la sfârșitul rundei locul 1 cu un punctaj de 7868 puncte, cu aproape 2000 de puncte peste echipa de pe locul 2, Statelor Unite ale Americii. Primele echipe din clasament au format alianțele pentru meciurile din semifinale și finale, acestea fiind meciuri eliminatorii.

Echipa României de Robotică a fost susținută integral de sponsori privați care s-au implicat financiar pentru a susține aeastă performanță. Aceștia sunt Asociația ,,Nație prin Educație” și Kruk România.

Asociația ,,Nație prin Educație” este organizatorul competiției naționale de robotică BRD -First Tech Challenge România și este  o forța activă în domeniul educației STEM (Știință, Tehnlogie, Inginerie, Matematică), care are ca scop să creeze o legătura puternică între liceele și universitătile cu profil STEM și mediul de afaceri din România. Mai multe detalii: https://natieprineducatie.ro/

Kruk România

Kruk Romanie este cel ma mare consultant financiar din România în problema datoriilor, acordând consultanță atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Kruk România investește în soluții educaționale fiind inițiatorul ,,Zilei fără datorii”, un eveniment educativ anual. Detalii pe: https://ro.kruk.eu/

 


Distribuire articol: