LIFESTYLE

Aur pentru România la Jocurile Invictus de la Haga

Echipa de arc olimpic formată din Cojocaru Emil, Căpățână Iulian și Romila Eduard a concurat cu echipa Ucrainei, a fost un scor strâns și galeriile s-au susținut reciproc.

A cincea ediție a Jocurilor Invictus, a început sâmbătă seara, la Haga. Echipa României, formată din 20 de veterani răniți în teatrele de operații, concurează alături de colegi ai lor din alte 19 țări.

Militarii români sunt însoțiți de familiile lor și de reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale. Cei 80 de membri ai delegației românești au fost primiți cu multă ospitalitate de organizatori.

Gala de deschidere a reunit sute de participanți și echipele Invictus din cele 20 de țări au fost întâmpinate cu ovații. Toți cei prezenți au aplaudat curajul, forța de a trece peste orice obstacol fizic sau psihic, caracterul și hotărârea de a lupta pentru propria viață și pentru propria familie.

Luni, un alt veteran a adus o nouă medalie la Jocurile Invictus de la Haga. Este vorba despre Ciolan-Uță Valentin care a câștigat medalia de argint la proba de aruncare a bilei.