ECONOMIC

Autoritatea de Management pentru PNDR a lansat procesul de selecţie a partenerilor pentru elaborarea Planului Naţional Strategic

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, a lansat în data de 27.06.2019 procesul de selectare a partenerilor în vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea Planului Naţional Strategic (PNS) 2021-2027.

Entităţile interesate în participarea activă la procesul de programare pentru perioada 2021-2027, în unul sau mai multe grupuri de lucru, sunt invitate să transmită scrisori de intenţie în acest sens pe adresa parteneri.pns@madr.ro până la data de 31 iulie 2019, ora 17.00.

Mai multe informaţii privind metodologia de selecţie a partenerilor în vederea constituirii grupurilor tematice pentru elaborarea Planului Naţional Strategic 2021-2027, precum şi anunţul privind lansarea procesului de selectare a partenerilor se pot accesa la adresa: https://www.madr.ro/docs/dezvoltare-rurala/2019/anunt-lansare-selectie-parteneri-pns-.pdf.

Elaborarea documentelor de programare naţională pentru perioada 2021-2027 respectă principiul european al parteneriatului şi se vor realiza pe baza unor proceduri transparente.

În vederea respectării principiului parteneriatului vor fi constituite structuri parteneriale cu rol consultativ, pentru stabilirea şi prioritizarea acţiunilor care vor fi incluse în noile programe cu finanţare europeană, constituite în cadrul Comitetului Consultativ Tematic PNS. Prin intermediul acestui comitet consultativ vor fi organizate mai multe grupuri de lucru subsecvente, pe următoarele domenii de interes aferente obiectivelor specifice: agricultură, industrie alimentară, siguranţă şi securitate alimentară, mediu şi climă, tineri fermieri, ocupare şi incluziune socială inclusiv LEADER, cercetare, inovare, transfer de cunoştinţe.

Reamintim faptul că în prezent, cele trei regulamente care vizează Politica Agricolă Comună, respectiv planurile strategice, finanţarea, gestionarea şi monitorizarea, organizarea comună de piaţă, sunt în plin proces de analiză şi negociere, căutându-se cele mai potrivite căi de legiferare pentru o implementare cât mai eficientă. Propunerea Comisiei prevede o abordare în care statele membre vor avea mult mai multă flexibilitate în elaborarea intervenţiilor şi în garantarea rezultatelor.

VREMEA

Roubaix Nord-Pas-De-Calais France
Parţial noros
Parţial noros
5°C
Vânt: 22 km/h N