Avem de patru ori mai puţine licee agricole decât în urmă cu 20 de ani

În România nu mai funcționează decât circa 50 de licee agricole, de patru ori mai puține decât în 1997, informează ZF, care citează date ale Institutului Național de Statistică și ale World Vision România.

Activitatea fermelor și fabricilor este afectată direct. Acestea duc lipsă de angajați și sunt nevoite să-și amâne dezvoltarea.

”Economia locală este puternic afectată de lipsa spe­cia­liştilor. Primăriile duc lipsă de agenţi agricoli sau me­dici veterinari. Sunt categorii de calificare unde pe­nu­ria de specialişti se manifestă dramatic: şef fermă, trac­torist, teh­nician însămânţător, mecanici. Profitabi­litatea exploa­ta­ţiilor agricole şi a altor afaceri din mediul rural este li­mitată de slaba pregătire a angajaţilor sau lipsa acestora cu implicaţii directe în bugetele locale, dar şi în dinamica de dezvoltare a zonei. (Liceele agricole) pot asigura nu doar formarea copiilor şi tinerilor, dar şi formarea continuă a adulţilor, cursuri de perfecţionare, sesiuni de informare, evenimente locale“, a explicat Mihaela Nabăr, directorul companiei, citată de ZF.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.