ACTUALITATE, LIFESTYLE

Averse, vijelii și grindină până miercuri seara, informează meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicitării o notă informare meteorologică potrivit căreia, în intervalul 31 mai, ora 10:00 – 03 iunie, ora 23:00, în majoritatea regiunilor țării vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică și intensificări temporare ale vântului, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

,,Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. Duminică (31 mai), la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată” informează sursa citată.