LIFESTYLE

Avram Iancu va participa la Maratonul 6633 Arctic Ultra 2019

de Mihai Sărmășan

După ce a reușit performanțele de a trece înotând iadul de gheață al Canalului Mânecii și a parcurs tot în înot întreg fluviul Dunărea de la izvoare și până la Sulina, bibliotecarul Avram Iancu, originar din Petroșani, s-a decis să participe la ediția 2019 a Maratonului Arctic Ultra 6633.

“În această iarnă de vis mă voi întoarce la 6633Artic Ultra și la temperaturi ce pot ajunge până la -50 de grade C, voi alerga pe fluviile înghețate din nordul îndepărtat al Canadei, în Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar către Oceanul Artic.

Dar până atunci voi alerga aproximativ 620km (cât e distanța concursului) de la Petroșani la Constanța! Din locul natal și până la Marea noastră cea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod pașnic vechiul Constantinopol. Voi trage dupa mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanța în limita celor 9 zile cât e limita la 6633. Voi dormi numai afară în sacul de dormit.

Așadar, în 29 ianuarie, începând cu ora 8 voi pleca din fața Primăriei din Petroșani. Îmi voi lua la picior mai mult de jumătate din țară. Autostrăzile sunt excelente dar parcă, aidoma lumii virtuale, ne îndepărtează de lumea reală. Voi merge pe vechile drumuri dintre Pitești și București și apoi între București și Constanța, luând pulsul arterelor neexplorate, încă, și cunoscând compatrioți.

Veți putea urmări în permanență incursiunea mea spre Marea Neagră, prin livetraker, urmărind un link ce-l voi pune la dispoziție pe Pagina mea de Facebook Avram Iancu.”, a scris hunedoreanul pe blogul său personal.