Uncategorized

Bădăranii orașului au distrus creațiile unor elevi de la liceul ,,Corneliu Baba”

Expoziția cu obiectele de artă create de elevii de la ,,Corneliu Baba” ce are loc în fiecare sfârșit de noiembrie și, asta de 15 ani, a fost în această seară vandalizată de persoane necunoscute. Imaginile vorbesc de la sine, iar textul scris de Miruna Prișcorniță pe facebook spune totul despre faptul că nesimțirea și mitocanii sunt o prezență constantă în Bistrița:

În fiecare an, de mai bine de 15 ani, in noiembrie, Liceul de Arte ,,Corneliu Baba”, Bistrita, sărbătorește prezența lui in viața orașului… Elevi și profesori oferă orașului și oamenilor lui culoare, pasiune, momente inedite.
Anul acesta pălării, poezie, muzică, obiecte tridimensionale, ceramică, desen, grafică, pictură, machete, papuci albaștri – călăuză pentru o zi – și bannere colorate. Vă mulțumim că sunteți și ați fost alături de noi, munca noastră și a profesorilor noștri vă este dedicată. E un dar pe care vi-l oferim… și pe care unii îl apreciază, iar alții nu. Poate ca nu toate lucrările și obiectele noastre sunt pe gustul tuturor, dar noi experimentăm, învățam acum ce înseamnă fenomenul artistic, vrem să avem suficiente experiențe care să ne ajute să evoluam. Le mulțumim profesorilor noștri și Dumneavoastră, celor care ne încurajați.
Iar pe cei care ne-au distrus lucrările – munca noastră, o parte din ceea ce suntem noi – îi rugam să înțeleagă că au dreptul să nu agreeze lucrările noastre, dar nu au dreptul să le distrugă.
Lucrările distruse înseamnă IGNORANȚĂ, NEPĂSARE, RĂUTATE. Și e dureros…
Va rugăm sa distribuiți această postare. 24.11.2017

 

 

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
-2°C
Vânt: 4 km/h S