ECONOMIC

Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a anunţat miercuri seară la bursa de la Bucureşti că a achiziţionat întegrul pachet de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank.

“Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat în data de 02.06.2021 perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în cursul zilei de azi. În cadrul tranzacţiei BT dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL. Preţul tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de aproximativ 43 milioane euro”, se arată în documentul publicat la bursa de la Bucureşti.

Dorim să precizam că atât Banca Transilvania cât şi companiile din scopul tranzacţiei vor acţionă că entităţi separate până la finalizarea achiziţiei, urmând că doar după aceasta data să aibă loc procesul de integrare în cadrul Grupului Financiar BT, se arată în raport.

“Procesul de integrare va avea loc numai după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, precum şi după solicitarea şi obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”.

Idea Bank avea la finalul anului trecut active de 2,7 mld. lei (555 mil. euro) deţinând o cotă de piaţă de 0,48%.

Banca Transilvania are până acum două achiziţii – Volksbank şi Bancpost, în timp ce familia Vardinogiannis din Grecia a cumpărat Marfin Bank şi Credit Agricole.

Banca Transilvania are 15,5 miliarde de lei capitalizare, fiind o valoare de piaţă record.