POLITICĂ

Baronul de Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, și-a pus fratele în conducerea Aquabis

Fratele baronului de Bistrița-Năsăud, Macarie Moldovan, e noul director executiv al Aquabis.

Prin numirea lui Macarie, Radu Moldovan preia controlul deplin al companiei din subordinea Consiliului Județean, așa cum a procedat la Primăria Bistrița și în celelalte instituții publice, unde și-a plasat cei mai de încredere oameni. Baronul Moldovan controlează în acest moment întreg județul și o parte din guvern. Vicepremierul Daniel Suciu este mâna dreaptă a lui Radu Moldovan și în felul acesta exercită un control al banilor de la Ministerul Dezvoltării din toată țara. De asemenea la Ministerul Apelor și Pădurilor l-a impus pe Ioan Deneș, fratele baronului din Beclean, primarul Nicolae Moldovan.

În cazul Aquabis miza economică este foarte mare deoarece compania urmează să deruleze proiecte de peste 230 de milioane de euro.

Macarie Moldovan a avut o ascensiune rapidă după ce fratele său a devenit important în PSD.

Din manevrant vagoane a ajuns director general adjunct al Societății Naționale de Căi Ferate. De asemenea, a fost membru al Consiliului de Administrație al Metrorex.

În perioada 1991 – 2012 a fost pe rând: manevrant de vagoane, impiegat de mișcare, inginer, șef-serviciu control, acces infrastructură, , director general al Companiei Naționale de Căi Ferate București, pe sectorul de Administrare Infrastructurii Feroviare.

Baronul PSD, Radu Moldovan, controlează și companiile de la drumurile județene și ADI Deșeuri unde de asemenea și-a plasat mai mulți apropiați.

Activitatea LDP a fost coordonată de Adunarea Generală a Acționarilor din care fac parte  oamenii de partid: Ulecan Maria, Pop George, Lupșan Grigore (toți 3, consilieri județeni ai PSD) și Brașoveanu Constantin (consilier județean ALDE). De asemenea, din Consiliul de Administrație al LDP face parte Bogdan Ivan (președinte al tinerilor PSD BN), Pavel Plăian (care e președintele Consiliului de Administrație și totodată șef la ADI Deșeuri) și Ciprian Breșfelean directorul LDP.

Aceeași situație o regăsim la ADI Deșeuri unde activitatea lasă de dorit.