ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE

Baschet. U BT CLuj a câștigat Cupa României

Distribuire articol:

O sală aproape plină în BTarena a condus-o pe U-Banca Transilvania spre îndeplinirea unui prim obiectiv al sezonului. Trupa lui Mihai Silvășan și-a apărat trofeul câștigat anul trecut și a pus mâna din nou pe Cupa României, după ce a depășit-o în mod clar pe Rapid București. La final, tabela a indicat în favoarea noastră 84-70.

Meciul a început într-o manieră demnă pentru o finală, printr-o pasă de alley-oop a lui Stipe către Mejeris. Pe de altă parte, tensiunea și-a spus cuvântul în debutul confruntării, rapidiștii fiind hotărâți să producă o nouă surpriză. Fostul nostru baschetbalist, Tudor Șomăcescu, a imprimat viteză jocului și chiar a marcat o triplă la primele acțiuni ale giuleștenilor. De asemenea, Petrilevicius și Fitzpatrick au ținut-o pe Rapid în avantaj la finalul sfertului întâi, scor 22-23.

Jucătorii clujeni și-au turat motoarele în actul secund, când Jarell Eddie a turnat plumb în picioarele adversarilor prin triplele sale. Totodată, Emi Cățe a dominat situația în spațiul de trei secunde și a marcat pentru 43-31. Mai mult, defensiva noastră i-a ținut pe oponenți la numai 14 puncte înscrise în sfertul secund, iar Patrick Richard a încheiat repriza într-o manieră cât se poate de spectaculoasă, printr-un buzzer-beater de la distanță, 48-37.

Partea a doua s-a derulat cu U-Banca Transilvania la cârma întâlnirii. Împinși la spate de publicul senzațional, Richard și compania au oferit un joc consistent, cu finalizări de efect. Jarell Eddie și-a continuat recitalul aruncărilor. Deși Rapid s-a apropiat în sfertul patru la șase lungimi, U-Banca Transilvania a găsit resursele necesare să închidă meciul și să dea drumul la sărbătoare alături de suporteri.

La final, Jarell Eddie a fost desemnat MVP-ul finalei.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania


Distribuire articol: