ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ, OPINII

Băsescu este deschis unei coaliții de dreapta, dar nu are încredere în liberali

Traian Băsescu a declarat, marţi, la postul național de televiziune, că este deschis unei coaliţii de dreapta care să susţină la următoarele alegeri prezidenţiale un candidat unic.

Problema care se ridică, însă, este ,,onestitatea PNL-ului”:

,,Problema mea este alta, onestitatea PNL-ului. Aduceţi-vă aminte cum ţipă de dragul poporului şi cum se dau cu capul de pereţi şi legile justiţiei şi să fim la dispoziţia poporului. Păi, domn ‘e, a fost un referendum pentru 300 de parlamentari, da ? Legea a fost la vot în 2017. Cine a votat împotriva reducerii numărului de parlamentari la 300? PSD, PNL, UDMR”, a declarat fostul Președinte.

El a ținut să mai dea un exemplu recent care certifică o alianță subterană PNL- PSD, acuzându-i pe liberalii că au mers ,,mână în mână” cu social-democraţii în cazul unui proiect de lege promovat de PNL, votat în Parlament şi de PSD, privitor la dezvoltatorii imobiliari:

,,Deci, ăştia, precinstiții liberali, de fapt, merg mână în mână cu PSD-ul în foarte multe situaţii. Deci, prin Legea 29, promulgată de preşedintele Iohannis, a fost trimisă la promulgare pe 30 decembrie, promulgată pe 15 ianuarie, îi scutesc de datorii pe dezvoltatorii imobiliari. (…) A fost iniţiată de patru liberali, în frunte cu Raluca Țurcan şi votată la greu de PSD şi ALDE. (…) I-a scutit de datorii”.