DIN TRANSILVANIA

Beard Brothers donează o ambulanţă pentru SMURD Cluj de Ziua Pompierului

ISU Cluj primește cea de-a doua ambulanță SMURD cumpărată de Asociația Beard Brothers chiar de Ziua Pompierului. 

Festivitatea de primire a celei de-a doua ambulanțe SMURD va avea loc vineri, 13 septembrie 2019,  la ora 12.30, pe aleea principală a Parcului Centra din Cluj-Napocal. În jurul orei 13.00 se va desfășura un exercițiu de descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență pentru victimele unui accident rutier, în care va fi folosită noua ambulanță SMURD.

Pe aleea principală a Parcului Central din municipiul Cluj-Napoca și în Zona Cazino se vor desfășura, între orele 10.00 și 18.00, o expoziție de tehnică pentru intervenții și ateliere pentru învățarea manevrelor primului ajutor de bază, salvări de la înălțimi și din mediu acvatic, poligonul micului pompier etc.

La finele lunii iulie 2019, Asociația Beard Brothers anunța că s-a strâns (și chiar depășit) suma necesară achiziționării celei de a doua ambulanțe pentru SMURD Cluj. Surplusul de bani va fi direcționat către The Beard Mobile, taxi-ul voluntar pentru persoanele cu dizabilități din județ.

Anul trecut, organizația Beard Brothers a reușit să strângă 120.000 de euro pentru achiziționarea unei ambulanțe pe care a donat-o Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare (SMURD) Cluj. Ambulanțele de tip C sunt cele mai dotate din punctul de vedere al aparaturii și al personalului medical. În 2019 a urmat o nouă campanie pentru achiziționarea celei de a doua ambulanțe pentru SMURD.

Beard Brothers se autointitulează drept cea mai nonconformistă organizație nonguvernamentală din țară și are ca rol principal schimbarea de mentalități. La baza echipei stă spiritul de inițiativă, de acesta folosindu-se pentru a găsi soluții la probleme atât noi, cât și vechi, în comunitățile din care face parte.

sursa: Ziua de Cluj