Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud va deschide o filială la Glodeni

În contextul Acordului de Asociere dintre Raionul Glodeni, Republica Moldova, și județul Bistrița-Năsăud, România, în orașul Glodeni va fi inaugurată, în vara anului 2018, Filiala Bibliotecii Județene ,,George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Aceasta va fi deschisă pe baza Bibliotecii Raionale ,,Vasile Coroban” amplasată în incinta Centrului de Cultură Glodeni.

În scopul familiarizării cu condițiile de activitate a bibliotecii din Glodeni și stabilirii procedurii de deschidere a filialei bibliotecii din Bistrița în raionul Glodeni s-a deplasat o delegație din România, din care au făcut parte directorul Bibliotecii Județene, Ioan Pintea și directorul Muzeului Județean, Alexandru Gavrilaș.

Biblioteca Județeană a convenit efectuarea unor lucrări de reparații, dotarea spațiului cu mobilier, echipament informatic performant, iar ulterior – și cu importante colecții  de carte.

În cadrul vizitei, delegația română a avut o întrevedere cu Președintele raionului Glodeni Ion Leucă și Vicepreședintele Oxana Albu. La întrevedere a participat Olga Mutelica, șef interimar al Serviciului  Cultură.

Partea română a invitat șefii de biblioteci și muzee din raionul Glodeni să efectueze o vizită de documentare la Bistrița.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.