DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Bihor. Centura Beiușului intră în realizare

Comisia de licitație care a analizat ofertele depuse pentru execuția centurii Beiuș a desemnat asocierea de firme ce ar urma să execute lucrările: Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.
Valoarea ofertei este de 54 de milioane de euro, reprezentând 84% din valoarea estimată inițial.
Pentru această procedură de licitație au fost depuse 5 oferte.
Astăzi, firmelor participante li s-a comunicat rezultatul.
Ilie Bolojan, președinte Consiliu Județean Bihor: În următoarele două săptămâni vom aștepta, conform prevederilor legale, eventualele contestații. În condițiile în care nu se vor înregistra contestații, ne propunem să semnăm contractul de execuție a lucrărilor la finalul acestei luni.
Având în vedere că pentru această investiție avem realizat proiectul tehnic, vom putea începe lucrările în câteva zile după semnarea contractului, la începutul lunii iulie.
Lucrările vor trebui finalizate până la sfârșitul anului viitor. Pentru aceasta este nevoie de o mobilizare exemplară a constructorilor, având în vedere cele 3 pasaje supraterane și cele 2 viaducte mari ce trebuie realizate.
Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene prin parteneriatul cu Compania Națională de Autostrăzi.
Mulțumesc colegilor din echipele tehnice și de achiziții, coordonate de domnul vicepreședinte Mircea Mălan , pentru finalizarea procesului de licitație.
Acest proiect nu putea fi realizat fără sprijinul specialiștilor din CNAIR și Transporturi. Am beneficiat de sprijinul acordat de autoritățile avizatoare și a celor locale, în special al Primăriei Beiuș.
Mulțumiri, tuturor!