DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Bihor. Consiliul Judeţean va construi un nou parc industrial la 40 de km de Oradea

La Aleşd, se va construi pe 9 ha de teren un parc industrial cu finanțare din bugetul Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene.
Săptămâna viitoare vor începe deja lucrările necesare realizării studiului de fezabilitate și planului de urbanism în vederea realizării dotărilor parcului industrial: accesul auto din DN 1, drumurile interioare, rețele de electricitate, apă și canalizare.
Consiliul Județean Bihor a preluat azi cele aproape 9 ha de teren pe care se va dezvolta în anii următori parcul industrial Aleșd.
Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor: Amplasamentul, situat la intrarea dinspre Oradea în orașul Aleșd, pe stânga drumului național, înaintea benzinăriei OMV, a fost pus la dispoziție gratuit de primăria Aleșd.
Săptămâna viitoare vom începe lucrările necesare realizării studiului de fezabilitate și planului de urbanism în vederea realizării dotărilor parcului industrial: accesul auto din DN 1, drumurile interioare, rețele de electricitate, apă și canalizare.
Până la sfârșitul lunii martie, anul viitor, ne propunem să finalizăm toate documentele.
După contractarea lucrărilor de proiectare și execuție, în toamna anului viitor, vom începe efectiv lucrările. În vara anului 2023 vom organiza primele licitații pentru concesionarea terenurilor.
Lucrările vor fi finanțate din bugetul Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene.
Parcul industrial va fi administrat de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea în parteneriat cu primăria Aleșd.
Acest proiect face parte din rețeaua de parcuri industriale pe care dorim să o dezvoltăm în județul Bihor, la distanțe de peste 40 de km de Oradea: Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei.
Luna aceasta vom prelua amplasamentul de la Beiuș și vom clarifica parteneriatul cu primăria Ștei. La Marghita colaborăm cu primăria pentru identificarea unui amplasament.
Mulțumesc domnului primar Todoca și Consiliului Aleșd pentru acest parteneriat.