DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Bihor. Proiectul centurii orașului Aleșd a fost aprobat astăzi

Astăzi a fost făcut un pas important pentru realizarea drumului ocolitor al orașului Aleșd. Consiliul Județean Bihor aprobând indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate.
Lungimea acestui drum ocolitor este de 6 km, iar valoarea estimată a întregului proiect, inclusiv exproprierea terenurilor pe care se va realiza noul drum, este de 25 de milioane de euro.
Varianta care a fost aprobată a fost impusă de condițiile de finanțare și de topografia locului. Noul drum va descongestiona tranzitul orașului Aleșd pe relația Oradea – Cluj și va genera o zonă de dezvoltare pentru oraș.
În etapa următoare, după ce proiectul va fi avizat la nivel guvernamental, având finanțarea asigurată, se va trece la organizarea procedurilor de licitație în vederea selectării unui constructor și, în paralel, la cele privind exproprierea.
Ilie Bolojan: Ne propunem ca până în luna septembrie să demaram licitația pentru proiectare și execuție. În primăvara anului viitor vom începe efectiv lucrările, în așa fel încât acestea să se termine până la 1 decembrie 2023.
Ar putea fi o imagine cu hartă şi text care spune „VARIANTA DE OCOLIRE ALESD PEȘTIŞ POD L”U DN1 ALEȘD DN1 POD DN1 POD TINĂUD ARIENATURALA”