ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Bilanț excepțional pentru Tășuleasa Social.

,,Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici”, la a patra ediţie: peste 23.000 de elevi şi profesori au participat la un proiect de educare în colectarea deşeurilor din plastic, iniţiativă comună a Taşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România, sprijinită de Die Johanniter, în parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie şi Autoklass

17 aprilie 2018 – Peste 23.000 de elevi şi profesori din 5 judeţe au participat la colectarea a peste 50 tone de deşeuri de plastic din gospodăriile lor, în cadrul unui proiect de educaţie non-formală în colectarea deşeurilor din plastic, iniţiativă comună a Taşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România, sprijinită de Die Johanniter, în parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie şi Autoklass şi cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare judeţene din Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj. Cea de-a patra ediţie a proiectului Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici a mobilizat elevii în cadrul unei caravane ce a vizitat 174 de şcoli din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Maramureş şi Suceava. Sâmbătă, 14 aprilie, deşeurile din plastic strânse de micii voluntari au fost colectate în vederea reciclării.

La evenimentul de încheiere a proiectului, desfăşurat în Cluj-Napoca, au participat reprezentanţi ai tuturor celor implicaţi în proiect – voluntarii Tăşuleasa Social, parteneri, autorităţi şi profesori, dar şi prieteni ai ONG-ului, jurnalişti şi vloggeri.

Timp de 10 zile, elevii implicaţi au strâns deşeuri din plastic din gospodăriile proprii şi din localităţi, având ocazia să-şi implice şi familiile în această acţiune. La proiect au participat 150 de voluntari Tăşuleasa Social, sprijiniţi de partenerii implicaţi în proiect. La finalul acestei acţiuni, 30 de autocamioane au parcurs peste 4.000 de kilometri pentru a strânge 30.000 de saci cu deşeuri din plastic de la elevi. Prin această iniţiativă s-a realizat un ciclu complet de colectare şi reciclare: deşeurile strânse de participanţi au fost colectate şi vor fi predate unor reciclatori autorizaţi.

,,Cel mai mult mă bucură că fiecare copil s-a implicat individual în proiect, lucru care a făcut ca această acţiune să fie atât de frumoasă şi să aibă un impact atât de puternic. Avem o problemă cu deşeurile din plastic şi e absolut necesar să facem ceva. Problemele mediului sunt un împrumut pe care îl luăm de la generaţia viitoare, aşa că este de datoria noastră să căutăm soluţii la îndemâna fiecăruia.”, a spus Alin Uhlmann Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social.

,,Implicarea în comunitate şi grija pentru ceea ce lăsăm după noi sunt valori pe care le cultivăm la Coca-Cola HBC România şi pe care ne bucurăm să le vedem împărtăşite, an de an, de noi generaţii care participă la proiectul Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici. Susţinem proiectul ca parte a platformei noastre de sustenabilitate – După Noi – şi ne bucură să vedem evoluţia comunităţilor în care ne implicăm, cu fiecare nouă acţiune şi cu fiecare obicei sănătos pe care îl deprind generaţiile care ne urmează”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania.

Proiectul Ziua bună! – Ziua Voluntarilor Mici încurajează elevii să se implice în dezvoltarea comunităţii prin voluntariat, implicând, de la an la an, un număr tot mai mare de copii.

Rezultatele proiectului în anii anteriori

2017 – acţiuni simultane de plantare în mai multe judeţe, la care au luat parte 13.000 elevi de gimnaziu din peste 70 de scoli, cu un bilanţ de 41.000 de arbori plantaţi.

2016 – peste 8.000 de participanţi de la 74 şcoli s-au implicat în activităţi de împădurire, plantări, ecologizări, precum şi în iniţiative sociale şi culturale dedicate comunităţii.

2015 – 7.000 de elevi au participat la plantarea a 52.500 de arbori.

Tăşuleasa Social

Cu un istoric de peste 17 ani, Asociaţia Tăşuleasa Social a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educaţia cu privire la mediul înconjurător, la promovarea unui stil de viaţă activ şi educaţia civică a tinerelor generaţii. Principalele proiecte Tăşuleasa Social sunt: acţiuni de împădurire împreună cu voluntari, taberele de copii din campusul propriu, Şcoala de Mers pe Munte, Maratonul Via Maria Theresia, Camionul de Crăciun, sau proiectul Ziua Bună – Ziua Voluntarilor Mici. Succesul proiectelor menţionate este rezultatul unor colaborări de lungă durată cu partenerii noştri, printre care se numără: Coca-Cola HBC România, Die Johanniter, Raiffeisen Bank etc.

Coca Cola HBC

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, cu vânzări de peste 2 miliarde de unităţi. Compania activează într-o zonă geografică extinsă şi are operaţiuni în 28 de ţări, servind o populaţie de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri şi cafea.

Comunicat de presă Tășuleasa Social