ULTIMA ORĂ, DIN TRANSILVANIA

Bistriţa-Năsăud: 113 persoane în carantină, 975 în izolare

Conform informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în judeţul nostru sunt la această oră:

– 113 persoane în carantină

– 975 persoane în izolare la domiciliu (au intrat în izolare 192 noi persoane, iar 28 de persoane au ieşit din perioada de izolare la domiciliu de 14 zile)

De la ultima raportare, de ieri, 21.03, a mai sosit de la laboratoarele de testare 1 rezultat negativ, în total fiind 73 de rezultate negative.

Angajaţii Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud ţin permanent legătura cu persoanele aflate în izolare şi se asigură zilnic de condiţiile bune ale acestora, le oferă consultanţă şi, în acelaşi timp, îi informează cu privire la obligaţiile şi responsabilităţile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis faptul că efectivele sale execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locaţiilor de carantinare. De asemenea, jandarmii execută acţiuni pentru monitorizarea prezenţei persoanelor izolate la domiciliu, prin echipe mixte cu IPJ BN şi patrule independente.

În ziua de 21.03.2020, intervalul 08.00 – 23.00, în contextul acţiunilor de prevenire COVID 19, jandarmii au executat acţiuni de control şi verificare în 8 localităţi, unde au controlat 31 de locaţii, verificând 85 de persoane.

A fost aplicată o amendă în valoare 1000 lei pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr 1 din 2020, mai exact pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

În urma verificărilor a persoanelor aflate în izolare, două sancţiuni au fost aplicate ieri, 21 martie, de agenţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, pentru nerespectarea obligatiilor privind izolarea. Cuantumul acestora este de 2000 de lei.

Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie şi acţionează în sistem integrat.

Rugăm cetăţenii judeţului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANŢEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19!

Pentru informaţiii despre noul Coronavirus vă rugăm accesaţi pagina https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/

Pentru date actualizate în timp real despre ţările vizate, accesaţi link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv “Lista regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.

Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 – linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.

Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.

De asemenea, puteţi apela şi numerele de permanenţă ale Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud: 0263217337 şi 0263217309 – telefoanele la care cetăţenii care se întorc din străinătate în judeţul Bistriţa-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.