DIN TRANSILVANIA

Bistriţa-oraşul folcloriştilor. Viceprimarul PSD, Cristian Niculae a devenit starostele urbei

Centrul Cultural Municipal Bistriţa a găzduit Gala laureaţilor a celei de-a XII-a ediții a Festivalului Național de interpretare a cântecului popular românesc “PANĂ DE PĂUN”.

Anual, secretarul de stat, Alexandru Pugna, organizează o serie de evenimente folclorice, unele dintre ele fiind deja de mai bine de zece ani. Zeci de mii de euro sunt alocaţi din bugetul comunităţii bistriţene pentru astfel de manifestări. Avem acelaşi scenariu, aceiaşi invitaţi, aceiaşi prezentatori, acelaşi public, acelaşi buget mare.

Nu în ultimul rând, aceste spectacole gratuite, fiindcă altfel nu merge nimeni, se ţin pentru a susţine politica locală a PSD. Dacă în ceilalţi ani, primarul Ovidiu Creţu era staroste oficial, acum acest important rol îi revine viceprimarului Cristian Niculae, deşi el n-are niciun fel de atribuţii pe domeniul culturii. Practic Viceprimarul Niculae foloseşte instituţiile publice de ceva vreme pentru a-şi face campanie electorală.

“Mereu am apreciat acest gen de muzică şi am considerat că artiştii dedicaţi folclorului sunt principalii promotori ai identităţii noastre culturale.

Felicit iniţiatorul festivalului, domnul secretar de stat Alexandru Pugna, dar şi ASOCIAŢIA CULTURALĂ „PANĂ DE PĂUN” BISTRIŢA, care în colaborare cu CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD şi CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL „GEORGE COŞBUC” BISTRIŢA, reuşesc să organizeze de mai bine de un deceniu acest renumit festival“,a precizat viceprimarul Niculae pe pagina sa de socializare.

Fotografia postată de Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița.

Ştim domnule Niculae că sunteţi un folclorist. Probabil că vă pricepeţi la asta, că despre administrarea oraşului nu prea se vede că aveţi calităţi. Sigur că nu vă întrece nimeni la poze. Aveţi aparat foto performant la direcţia de urbanism, nu comentăm.