ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Bistrițenii dezinteresați de dezbaterea organizată pe tema bugetului de Primăria Bistrița.

La dezbaterea publică organizată de Primăria Bistrița au participat doar consilierii locali ai PNL, cetățenii nefiind interesați să-și spună problemele și eventual să facă propuneri.

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan, a avut o intervenție pe marginea bugetului prezentat de primarul Ovidiu Crețu.

,,În primul rând ar trebui prezentată situația generală, domnule primar. Adică ce probleme are orașul și ordinea în care ar trebui realizate. După care să vedem câți bani avem și ce cheltuieli pe următorii ani. Prognoza Primăriei pentru 2018 de acum doi ani este departe de realitate.
După trei mandate ca și încheiate, domnule primar, Bistrița nu are piață agroalimentară, nu există un depozit de legume-fructe care poate fi realizat împreună cu CJ BN. Rămânem cu zeci de puncte termice în paragină. Din 2006 a trecut mult timp. Suntem fără un sediu normal în care să putem plăti aceste taxe mari pe care le-ați aplicat bistrițenilor. Le plătim, dar condițiile sunt de nivelul unei comune mici.
Ați împovărat orașul cu un credit, dar în Trezorerie stau banii și nu produc nimic. Pârtia este un eșec, bănuiesc că nu mă contraziceți. Cu acei bani am fi rezolvat multe străzi și am fi putut duce utilități în multe zone ale orașului.
Au trecut 10 ani de când trebuia să înceapă execuția grădiniței de pe Nicolae Bălcescu și tot atâția de când puteam să avem capele în localitățile componente.
Nu avem un proiect coerent în privința iluminatului arhitectural. Nu credeam că în 2020 în centrul istoric vom avea aceleași cabluri atârnate.
Am votat toți consilierii în urmă cu 5 ani să începem amenajarea râului și ați fost de acord. În primul mandat ați zis că vă încurcă guvernul. De șase ani nu vă mai încurcă nimeni deși colegii dumneavostră de partid ne-au tăiat milioane bune din buget.
Vă vom prezenta un set de propuneri pe care vă rugăm să le luați în considerare la modul serios, fiindcă aici suntem o comunitate. Propunerile sunt normale, așa cum și cetățenii le fac. Vrem grădinițe curate, străzi bune”, a precizat consilierul liberalilor.

Fotografia postată de Sorin Hangan.