DIN TRANSILVANIA

Blaj. S-a semnat Acordul pentru finanțarea Heliportului!

Ieri, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, împreună cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a semnat Acordul de Asociere pentru realizarea în comun a unui aerodrom pentru elicoptere, „HELIPORT ÎN MUNICIPIUL BLAJ”, un obiectiv de investiții de interes municipal și județean. Urmează ca acest Acord să fie validat de către Consiliul Local al Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba. Valoarea investiției, care va fi suportată în cote egale din bugetul local al Municipiului Blaj și bugetul Județului Alba, este de 2.904.000 lei (fără TVA).

Este prima etapă în realizarea acestui obiectiv foarte important pentru Județul Alba și Municipiul Blaj. Pașii următori pentru realizarea acestei investiții sunt:

1. Licitație pentru proiectare + avizare: termen 31.10.2020;
2. Proiectarea Heliportului: termen 26.02.2021;
3. Licitație pentru execuția lucrărilor: termen 31.05.2021;
4. Executarea lucrărilor: termen 30.11.2021.

La finalul anului 2021 Blajul va avea cel mai modern Heliport din județul Alba. Acesta va fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și va deservi Spitalul Municipal Blaj, dar și toate urgențele din zona Târnavelor și din județul Alba.

Gheorghe Rotar: ”Realizarea Heliportului la Blaj se înscrie pe lista parteneriatelor dintre Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba, care au contribuit la dezvoltarea durabilă a întregii zone a Târnavelor și la creșterea calității vieții în comunitatea noastră!”