ACTUALITATE, POLITICĂ

Bogdan Huțucă: Țeparii de la PSD sunt ultimii care au dreptul să vorbească despre economie

„Moțiunile împotriva ministrului de Finanțe și atacurile pesediștilor la adresa politicilor economice ale guvernului liberal încearcă să ascundă de fapt modul mizerabil în care socialiștii și-au bătut joc de banii românilor și mai ales situația dezastruoasă pe care au lăsat-o în momentul în care au pierdut guvernarea”, arată Bogdan Huțucă, vice-președinte comisiei de Buget, Finanțe, Bănci.

„Actuala guvernare a avut de înfruntat încă de la început nu doar pandemia cu nou virus chinezesc ci mai ales dezastrul din finanțele românești. De altfel, chiar încercările de relansare a economiei românești sunt influențate de modul în care am intrat în criză, adică cu cele mai mari deficite și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană. România nu se poate compara cu alte țări care au fost conduse responsabil, precum Polonia, adică țări care au intrat în această criză cu rezerve strategice făcute în anii de creștere economică. Socialiștii nu doar că nu au făcut rezerve dar chiar s-au împrumutat fără nicio jenă zeci de miliarde de dolari, și asta doar pentru a-și mulțumi grupurile de privilegiați”, explică Huțucă.

Liderul liberal spune că pesediștii sunt cei care au dat românilor cele mai mari țepe din ultimii 30 de ani. „Socialiștii vorbesc de țepe, însă românii nu uită de țepele pe care le-au primit în ultimii trei: au inaugurat drumul expres Craiova-Pitești, însă de a doua zi nu mai era acolo niciun utilaj; Daea mergea cu presa după el pentru a prezenta sisteme de irigații însă de a doua zi acelea nu mai primeau apă absolut deloc, iar recoltele agricultorilor se uscau pe câmp; ne-au minți că vor face 8 spitale regionale însă nu au pus nici măcar o cărămidă; ne-au vorbit în campanie de fonduri europene însă când au ajuns la guvernare ne-au spus că nu mai sunt bune, doar pentru că nu puteau ei să fure acei bani. Acestea sunt doar câteva dintre țepele pe care pesediștii le-au dat românilor”, arată Huțucă.

Liderul liberal spune că jaful pesedist a fost criticat de experți ai Comisiei Europene și de instituțiile bancare internaționale, dar și de mediul de afaceri. „Cât timp au fost la guvernare, pesediștii au avut un singur scop: să umple buzunarele tel-drumurilor pe care le controlează direct sau indirect. Pentru asta au fost în stare să îndatoreze România, ceea ce a făcut să intrăm în actuala criză la fel de nepregătiți ca în urmă cu 10 ani. Acum, în loc să tacă rușinați, tot ei sunt cei cu gura mare”, încheie șeful PNL Constanța.