EDUCAŢIE/CULTURĂ

Brigada 81 Mecanizată sărbătorește 101 ani de tradiție printr-un concert aniversar

Concertul aniversar  ,,Pe aripile muzicii de fanfară” dedicat împlinirii a 101 ani de existență a Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, dar și 51 de ani de existență a Muzicii Militare a Garnizoanei Bistrița, are loc miercuri, 12 februarie 2020,  între orele 18:00-19,30 la Palatul Culturii din municipiul Bistrița.  

Concertul este susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. Ca de fiecare dată, spectatorii vor asista la un adevărat regal al muzicii militare și vor putea fredona, alături de militarii din Corul Batalionului 812 Infanterie,  cunoscute și apreciate de români, precum: ,,Treceți batalioane române Carpații”,  ,,Tu, Ardeal”, ,,Marșul Brigăzii 81 Mecanizată” și multe alte cântece patriotice.

Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” face parte din Divizia 4 Infanterie ,,Gemina” și are în compunere batalioane de artilerie, apărare antiaeriană, infanterie, tancuri și sprijin logistic, respectiv subunități de brigadă de cercetare, comunicații și informatică, geniu, apărare CBRN (chimică, bacteorologică, radiologică și nucleară), EOD (explosive ordnance disposal) și sprijin logistic.

Din anul 1996, militarii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigor Bălan” execută misiuni în teatre de operații din numeroase state ale lumii (precum: Angola, Afganistan, Irak, Bosnia, Macedonia etc) unde reprezintă România cu devotament și profesionalism.