ECONOMIC

Bruxelles. Emil Boc a cerut bani europeni pentru spitale, centuri ocolitoare și autostrăzi

Primarul Emil Boc a participat în aceste zile la  Comitetul European al Regiunilor, Bruxelles

Emil Boc a sustinut respingerea propunerii presedintiei finlandeze de diminuare a fondurilor europene pentru politica de coeziune
Viitorul Europei depinde de viitorul politicii de coeziune.
Emil Boc a precizat că Uniunea Europeana nu poate accepta o diminuare a fondurilor pentru politica de coeziune a Europei, adica mai putini bani pentru educatie, sanatate, centuri ocolitoare, infrastructura , investitii, locuri de munca si proiecte sociale.
Propunerea presedintiei finlandeze de diminuare cu 12% a fondurilor pentru politica de coeziune este “inacceptabilă. Coeziunea este “acel lipici” care mentine Europa unita”, a subliniat primarul.

“Am sustinut in cadrul Comisiei de Coeziune din cadrul Comitetului European al Regiunilor, in prezenta reprezentantului presedintiei finlandeze, obligativitatea mentinerii alocarii financiare cel putin la nivelul exercitiului financiar actual , 2014 – 2020.
Politica de coeziune nu trebuie tratata ca un obiectiv tehnic. Coeziunea reprezinta un obiectiv politic de care depinde viitorul Uniunii Europene. Mesajul celor peste 200 de milioane de cetateni europeni care au votat in alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019 a fost acela de a avea “ mai multa Europa”, si nu “ mai putina Europa”. O Europa unita nu poate fi mentinuta prin diminuarea resurselor financiare alocate principalei politici prin care se asigura unitatea europeana. Mai putini bani pentru coeziune inseamna mai putini bani pentru autostrazi, centuri ocolitoare, strazi, spitale, scoli, camine de batrani, proiecte sociale sau pentru investitii si locuri de munca”, a menționat primarul Emil Boc.