DIN TRANSILVANIA

Bruxelles. Emil Boc le-a cerut oficialilor europeni sprijin penntru proiectele Clujului

Primarul Clujului, Emil Boc, se află la Bruxelles pentru a susține proiectele de dezvoltare ale orașului.

El a avut o întalnire cu Mariya Gabriel, Comisar European pentru Inovare si Tineret si cu alti primari din Uniunea Europeana

Fonduri europene pentru inovare, educatie, dezvoltare regionala, startup-uri si crearea de hub-uri alternative de inovare in orasele europene care nu sunt capitale ale tarilor europene au constituit principalele teme ale intalnirii cu comisarul european pentru Inovare si tineret.

“Am semnat European Startup Cities Declaration / Declarația orașelor care încurajează startup-urile. Astfel, alaturi de Malaga și Valencia (Spania), Varna și Celopech (Bulgaria), Galway (Irlanda) Aveiro și Braga (Portugalia), Lyon (Franța), si Heraklion (Grecia), Cluj-Napoca este de azi pe lista primelor orașe care își asumă inițierea unor parteneriate între eco-sisteme de inovare europene pentru a crea sinergii între programele de inovare si cele pe fonduri structurale. Scopul este acela de a diminua disparitatile regionale in materie de dezvoltare si inovare si, de asemenea, nimeni sa nu mai fie obligat sa isi paraseasca orasul, regiunea sau tara din motive economice”, a menționat primarul Emil Boc.