ACTUALITATE

,,Bucureşti, oraş sigur”. Firea angajează paznici pentru supreavegherea mobilierului stradal

Primăria Capitalei mai înființează o intrepreindere. Astfel, în şedinţa din 23 august, se supune la vot un proiect ce are ca scop protejarea mobilierului urban, prin angajarea de pază. Este o măsură a programului multianual ,,Bucureşti, oraş sigur”, ce are ca scop paza obiectivelor Administraţiei Străzilor în perioada 2018 – 2022, informează http://www.economica.net/.

,,În contextul actual există constatate fapte săvârşite cu intenţie, de sustragere, de distrugere, degradare a mobilierului urban, de creare de obstacole în buna desfăşurare a circulaţiei rutiere şi pietonale”, se arată într-un documentul Primăriei Capitalei

Reprezentanţii Primăriei apreciază că „distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a mobilierului urban prezintă un grad de pericol social, iar, pe cale de consecinţă, impune includerea acestora într-un program multinanual de pază şi securitate”.

„Implementarea acestui program va reduce la un nivel minim starea de infracţionalitate asupra bunurilor Administraţiei Străzilor, reducând în acest mod costurile cu înlocuirea şi repararea acestora, reuşind astfel să fie menţinută o stare de continuă siguranţă a traficului rutier şi pietonal”, se mai arată în documentul municipalităţii.