POLITICĂ

C.P. Tăriceanu: Gestul lui Lazăr de a o numi pe Kovesi la Parchetul General este o sfidare

Într-o emisiune difuzată aseară de un post de televiziune, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că gestul procurorului general de a o numi pe Laura Codruța Kovesi într-o funcție la Parchetul General este unul de sfidare

„Mie mi se pare că, în legătură cu Augustin Lazăr, decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi într-o funcţie la Parchetul General este un gest de aroganţă, de sfidare. Adică ea e revocată pentru nişte motive foarte serioase, printre care decizii CCR, plus alte motive prezentate în cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader şi tu o numeşti în altă funcţie”.

Tăriceanu a mai precizat că procurorul Augustin Lazăr face politică și nu-și cunoaște atribuțiile.

„Procurorul Lazăr de multă vreme are apetenţă pentru politică. Are discursuri politice, ne atrage atenţia ce trebuie să facem. Asta ca să vedem că nu-şi cunoaşte bine statutul şi atribuţiile pe care le are. Gesturile acestea mi se par anormale şi nu am văzut în alte ţări astfel de gesturi prin care să interfereze în latura politică. Nu înţelege ce înseamnă statul de drept într-o ţară democratică, probabil că îl vede ca în comunism”, a mai precizat președintele ALDE.