DIN TRANSILVANIA, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Cadrele didactice care au susținut lecții televizate la TeleȘcoala de la Televiziunea Română, au fost premiate

Astăzi, în cadrul Galei TeleȘcoală, au fost premiate cadrele didactice care au susținut lecții televizate la TeleȘcoala de la Televiziunea Română. Simultan, la Cluj-Napoca și la Târgu Mureș, a avut loc premierea profesorilor care au susținut ore în limba maghiară.

Gala TeleȘcoala s-a desfășurat în aer liber, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, cu participarea premierului Ludovic Orban, a consilierului prezidențial Ligia Deca, a vicepremierului Raluca Turcan, a președintelui-director general al TVR, Doina Gradea, a consilierului de stat de la Cancelaria prim- ministrului, Sorin Costreie și a rectorului USAMV și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber

Ministrul educației, Monica Anisie: Această pandemie ne-a solidarizat în jurul educației și am contribuit la dezvoltarea viitorului copiilor noștri. Prin creativitatea de care profesorii au dat dovadă și prin modul în care s-au adaptat în fața camerelor de luat vederi sau în fața dispozitivelor electronice, au ridicat meseria de cadru didactic la rang de artă, arta de a modela caractere. Se spune că un profesor își pune amprenta asupra eternității, dar el nu poate ști niciodată cât de departe poate ajunge influența lui. Așa ați procedat și dumneavoastră, toate cadrele didactice! V-ați pus amprenta asupra caracterelor elevilor de astăzi, adulților de mâine. Cât de departe poate ajunge influența noastră, aceasta o vom vedea peste ani.

Vreau să le mulțumesc partenerilor de la TVR Televiziunea Romana pentru susținere și pentru profesionalismul de care au dat dovadă! Acest proiect trebuie să continue!

De asemenea, îi mulțumesc domnului rector Sorin Mihai Cimpeanu pentru atmosfera frumoasă și sigură pe care a creat-o în calitate de gazdă a evenimentului.

Și nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor profesorilor care s-au implicat atât în susținerea orelor la TeleȘcoală, cât și la Școala de Acasă, din fața ecranului.