POLITICĂ

USR: Călin Popescu Tăriceanu și ALDE nu au nicio legitimitate să propună un pact pentru justiție

Călin Popescu Tăriceanu și ALDE nu au nicio legitimitate să propună un pact pentru justiție pentru că au contribuit activ, prin amendamente, voturi și acțiunile ministrului Tudorel Toader, la subminarea independenței justiției și puterii magistraților. Documentul propus de Călin Popescu Tăriceanu partidelor este o dovadă a ipocriziei ALDE, dar și a complicității la distrugerea principiului supremației legii pentru a favoriza infractorii.

În realitate, Călin Popescu Tăriceanu este aliatul loial al lui Liviu Dragnea și al PSD și nu de acum, ci dintotdeauna, cel puțin în privința distrugerii Justiției independente.

USR denunță documentul lui Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un pact al tăcerii si complicității în distrugerea justiției independente. Tăriceanu și ALDE ne propun să nu mai vorbim despre legile justiției și cele penale, încălcarea independenței magistraților de către ministrul său Tudorel Toader.

USR consideră că nu există decât un singur pact validat de societate prin un milion de semnături, dar și de către Comisia de la Veneția în recomandările făcute statului român: Fără Penali în Funcții Publice. Acesta este singurul pact pe care USR îl recunoaște și îl susține.