DIN TRANSILVANIA

Calitate și bun gust în reabilitarea clădirilor din municipiul Oradea. FOTO

Lucrările de restaurare a fațadei principale a Casei Róth din municipiul Oradea au fost finalizate la începutul acestei săptămâni.

Imobilul de pe strada Vasile Alecsandri nr. 3, cunoscut sub denumirea de Casa Róth, a fost proiectat de arhitectul Mende Valér și edificat în anul 1912, având destinația actuală de locuințe și spații comerciale la parter. Casa Róth se află în continuarea Palatului Moskovits și dispune de trei etaje şi mansardă, fiind valoroasă din punct de vedere architectural și reprezentativă pentru stilul secession orădean.

Valoarea investiției este de 205.477,35 lei fără TVA, durata de realizare fiind de 12 luni.

Lucrările de restaurare au fost realizate în cadrul Programului Multianual pentru Reabilitare Fațade, restaurarea fiind executată de S.C.Conpila S.R.L. Oradea.

Prin programul de reabilitare a fațadelor clădirilor din centrul istoric, Primăria Municipiului Oradea are în vedere scoaterea din pericol a imobilelor, punerea în valoare a componentelor structurale, arhitecturale și artistice precum și reintegrarea acestor imobile în circuitul socio-economic și cultural-istoric.

Fotografia postată de Ilie Bolojan.

Fotografia postată de Ilie Bolojan.

Fotografia postată de Ilie Bolojan.

Fotografia postată de Ilie Bolojan.