LIFESTYLE

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, câștigat de o tânără româncă

O tânără de doar 18 ani din Brăilă, Mihaela Florea, studentă la o universitate din Marea Britanie a reușit să câștige Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, secţiunea Excel, desfășurat  recent la New York. Tânăra spune că a muncit mult în ultimii ani, iar câștigarea acestui campionat vine ca o încununare a muncii sale. Totodată, Mihaela Florea spune că la terminarea facultății ar vrea să lucreze în domeniul web și că va cântări, în funcție de oportunitățile din România și din Marea Britanie unde va decide să se stabilească.

Câștigarea Campionatului a însemnat enorm de mult pentru mine și a fost rezultatul a multor ani, a multor ore de muncă. Secretul este perseverența și să nu renunți când lucrurile devin mai dificile, ci să încerci să le rezolvi cu răbdare. Am muncit continuu în cei patru ani de liceu pentru tehnologia informației și mă bucur enorm că la final s-a văzut. Competițiile în sine, cel puțin în primele etape, nu sunt foarte dificile, ci necesită cunoștințe de bază în aplicațiile Office. Secțiunea de Excel este ceva mai dificilă în general. Pentru a reuși însă să mă calific până la mondiale a trebuit să exersez foarte mult și să mă obișnuiesc să rezolv cerințele cât mai repede și cât mai eficient, cu atenție la detalii și sub presiunea timpului. La faza mondială a fost mult mai dificil ca examen, deoarece ei cer un proiect care să arate profesional și să funcționeze din punct de vedere al formulelor și al diagramelor într-un timp destul de scurt. Implică foarte multe ore de muncă, nu neapărat pentru a învăța informații, ci mult exercițiu, utilizarea scurtăturilor”, a spus tânăra citată de Mediafax.

Pe viitor aș vrea să lucrez în domeniul dezvoltării web. Deocamdată sunt studentă la University of Southampton in UK pe Computer Science. Nu exclud întoarcerea în țară, dar mai am trei ani până termin cu facultatea și multe se pot schimba până atunci. Dacă mă întorc sau nu va depinde de ce oportunități voi găsi aici și în țară”, a declarat, pentru sursa citată, Mihaela Florea.

Despre geniu nu știu ce să zic. Cred că noțiunea de geniu implică ceva din naștere ori eu cred că oricine poate fi un „geniu” dacă se străduiește și muncește suficient de mult. E foarte importantă și pasiunea pentru acest domeniu fără de care nu aș fi putut realiza nimic, pentru că prin pasiune munca nu mai pare muncă, obligație, ci ceva ce faci cu plăcere”, a explicat Mihaela Florea.

Sursă foto: Mediafax