POLITICĂ

Candidaţii USR PLUS vor să transforme Bucureştiul cu fonduri europene

După un maraton prin toate sectoarele Bucureştiului, candidaţii USR PLUS la primăriile de sector, Clotilde Armand, Radu Mihaiu şi Simona Spătaru, s-au oprit, duminică, să vorbească bucureştenilor în Piaţa Universităţii, alături de preşedinţii USR PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, şi de europarlamentarii Cristian Ghinea şi Ramona Strugariu.

Timp de peste două ore, în 36 de puncte ale Capitalei, candidaţii USR PLUS la primăriile de sector şi consiliile locale au vorbit, duminică, bucureştenilor despre planurile lor, despre cum vor să reconstruiască oraşul şi să ofere oamenilor o administraţie publică profesionistă şi fără corupţie, exclusiv în beneficiul locuitorilor.

Maratonul a culminat, în mod simbolic, cu o întâlnire în Piaţa Universităţii, la care au participat lideri USR PLUS, dar şi europarlamentari ai Alianţei, prilej de a detalia cum pot fi folosiţi banii europeni pentru proiecte concrete în Bucureşti.

“Bucureştenii trebuie să ştie de două proiecte importante pentru ei, din fonduri europene. Primul proiect, mult întârziat, priveşte RADET-ul. În timpul iernii, în fiecare oră, intră în pământ echivalentul unui tren-cisternă de apă caldă. Acest oraş se prăbuşeşte pe noi, în timp ce sistemul securistic, mogulistic, îşi trimite reprezentanţi să facă show-uri şi să ne bruieze pe noi când vrem să ne prezentăm proiectele pentru reconstrucţia României. I-a luat patru ani administraţiei Firea să scrie un proiect de reabilitare a ţevilor de la RADET. Vreau să avem parteneri la Primăria Capitalei care să termine acest proiect foarte mult întârziat. Al doilea proiect: Dâmboviţa creativă. Acest râu care trece prin centrul Bucureştiului şi este complet nefolosit poate deveni un centru al industriei creative şi de relaxare şi proiectul poate fi finanţat din fondurile pentru Green Deal”, a declarat europarlamentarul USR PLUS Cristian Ghinea.

“Bucureştiul are 1,48 miliarde de euro alocaţi în exerciţiul financiar 2021-2027. Aproape 35% din aceşti bani sunt dedicaţi unui oraş care este prietenos cu mediul. Un oraş prietenos cu mediul înseamnă că suntem pregătiţi să alocăm fonduri pentru o infrastructură verde, înseamnă că ne uităm la pistele de biciclete, la consumul de energie şi la anvelopa clădirilor cu foarte mare responsabilitate. Tot aici avem fonduri pentru digitalizare şi pentru conceptul Smart city. Smart city nu înseamnă combinaţiile imobiliare din Voluntari, ci că tot ce este administraţie publică locală şi centrală este digitalizat, că oamenii vor avea acces la informaţii aşa cum spune Legea privind transparenţa decizională şi că primăriile au porţile deschise pentru cetăţeni”, a precizat şi Ramona Strugariu, europarlametar USR PLUS.

Din păcate, aşa cum s-a întâmplat deja în mai multe rânduri în această campanie electorală, vechea clasă politică a încercat, şi de data aceasta, să-i împiedice pe reprezentanţii USR PLUS să-şi prezinte proiectele.

Noua încercare de sabotare şi intimidare din partea celor care nu vor ca proiectele USR PLUS să fie auzite de oameni este doar una dintr-o lungă serie, în care s-au numărat şi demolarea panourilor Alianţei cu excavatorul, şi distribuirea de clipuri fake în spaţiul virtual.

Prin astfel de tactici, vechea clasă politică demonstrează că nu are idei şi proiecte în beneficiul românilor şi că se teme că, pe 27 septembrie, sistemul pe care l-a construit se va prăbuşi, iar USR PLUS va pune capăt clientelismului şi parazitării resurselor publice.

“Pe 27 septembrie, avem o oportunitate pentru urmatorii patru ani: să schimbăm nu doar faţa Bucureştiului, ci a întregii Românii. Dacă ieşim la vot şi votăm o mişcare diferită de toate cele care au fost până acum, izvorâte din PCR, din FSN, pe care le-am văzut perindându-se la guvernare în ultimii 30 de ani, vom reuşi să schimbăm faţa Bucureştiului şi a României”, a declarat Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti.

“Pe 27 septembrie şi, apoi, pe 6 decembrie, alegerea va fi cât se poate de simplă: de o parte, este USR PLUS, un partid nou, o clasă politică nouă, de cealaltă parte, cei care au făcut politică până acum. USR PLUS propune oameni de încredere, care au propria carieră, nu oameni care aşteaptă să ajungă partidul la putere ca să primească un postuleţ. Nu oameni care aşteaptă să se îmbogăţească. Este esenţial să
alegem cât mai mulţi oameni care sunt pe picioarele lor, pentru că, astfel, nu vor fi marionete, nu o să depindă de unul sau de altul din partid. Ceea ce se va întâmpla pe 27 septembrie nu contează doar pentru Bucureşti, pentru sectoare, pentru oraşele şi satele din România. Contează pentru cum se va face politică de acum încolo în România”, a precizat Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti.

“Vrem să arătăm frumoasei Românii că există o echipă numeroasă de oameni capabili, care nu s-au predat şi care vor să construiască o naţiune normală, europeană. Suntem oameni care am părăsit confortul de acasă, viaţa de corporatist, poziţii de manager, pentru că suntem ambiţioşi. Vrem să redăm Bucureştiului strălucirea de altădată”, a declarat Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria sector 1, susţinută şi de PNL.

“Avem o echipă pregătită să schimbe din temelii felul în care se face administraţia publică locală, alături de europarlamentarii USR PLUS, pentru că este important să avem oameni pe toate cele trei paliere ale administraţiei: în Parlamentul European şi în Comisia Europeană, în Guvernul României şi în administraţia locală. Doar mergând la vot, putem schimba modul în care vechile partide înţeleg să facă politică. Avem nevoie de schimbare reală, avem nevoie de oameni care să se implice”, a precizat Radu Mihaiu, candidatul USR PLUS la Primăria Sector 2.

“Vechii clase politice îi este frică, vrea să împiedice proiectul USR PLUS de reconstrucţie a României. Reprezentanţii vechii clase politice nu au ştiu să construiască, în mod drept, fără să ia şpagă şi, acum, încearcă să ne împiedice să vorbim. Noi vrem să construim şcoli, creşe şi grădiniţe, să plantăm copaci prin sectorul 4 şi celelalte sectoare, să reabilităm blocuri cu fonduri europene, lor le este frică că vom spune stop sifonării banului public”, a arătat şi Simona Spătaru, candidata USR PLUS la Primăria Sector 4.