ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Caravana SMURD: ,,Fii pregătit!” ajunge în Bistrița-Năsăud

Caravana ,,Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 10 martie, în municipiul Bistrița și va fi amplasată în zona Bisericii Evanghelice din centrul orașului, iar duminică, 11 martie, în orașul Sângeorz-Băi, fiind amplasată în fața Primăriei orașului. Timp de două zile, sâmbătă în intervalul orar 12:00 – 20:00 și duminică în intervalul orar 11:00 – 19:00, personalul ISU Bistrița Năsăud va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Acesta este al treilea an când Caravana ,,Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarea lună, Caravana va ajunge în 5 localități. După opririle din Bistrița şi din Sângeorz-Băi, Caravana ,,Fii pregătit!” va ajunge: la Cluj (17 martie), Huedin (18 martie), Deva (24 martie), Brad (25 martie) şi la Alba Iulia (31 martie). Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana ,,Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

În primii doi ani de la lansare, caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri și a ajuns în 77 de localități. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana ,,Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

 

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”