POLITICĂ

Care e motivul pentru care Emil Boc a decis să-l susțină pe Florin Cîțu la șefia PNL?

Cam toți liderii din regiunea nord-vest a Transilvaniei urmează să-l susțină pe Florin Cîțu pentru președinția PNL. Rămâne de văzut cine va conduce filiala Bistrița-Năsăud după conferința județeană. Până acum filialele Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Bihor par să meargă pe mâna premierului. În aceste filiale actualii președinți se pare că nu vor avea contracandidați și decizia va fi simplă.
Astăzi Emil Boc a început ofensiva în Maramureș unde și-a arătat deschis susținerea pentru premier. Alături de el s-a aflat Rareș Bogdan și Robert Sighiartău.
Primarul Clujului, Emil Boc a declarat vineri, într-o conferință de presă, alături de premierul Florin Cîțu că are un motiv personal pentru care îl susține pe acesta în competiția pentru șefia PNL. Boc a ținut să precizeze că nu are legătură cu aducerea metroului la Cluj.
  • “Am un motiv particular și egoist pentru care îl susțin pe Florin Cîțu la șefia PNL. Nu este metroul de la Cluj, cum spun cei de la PSD (…).
  • Este un motiv personal, egoist și este pentru familia mea, pentru fetele mele. Ele se apropie de sfârșitul ciclului universitar. Vreau ca ele să trăiască în România. Îmi doresc ca viitorul lor să fie în țara asta. (…)
  • Omul care poate da o direcție partidului și țării este actualul premier al țării, care are viziune, capacitate, înțelege lucrurile. Este un liberal autentic, pur sânge”, a declarat Emil Boc la conferința de presă susținută alături de premierul Florin Cîțu, la sediul Consiliului Județean Maramureș.
Emil Boc a participat la conferința de presă a premierului Florin Cîțu de la Baia Mare. Cîțu se află în plină campanie internă pentru a convinge liderii de organizații să-l voteze pentru postul de președinte al PNL.