DIN TRANSILVANIA

Care sunt cele 10 puncte din programul lui Marcel Seserman pentru Parlament?

Candidatul AUR pentru Parlamentul României în județul Bistrița-Năsăud, Marcel Seserman, a publicat o parte dintre măsurile și propunerile pe care vrea să le susțină dacă fi ales deputat.
Marcel Seserman, este profesor și scriitor, fost consilier județean și subprefect al județului în anii guvernării Convenției Democratice din România, actual director adjunct al Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud.
10 puncte din programul meu:
1 Depolitizarea funcțiilor publice, inclusiv în educație, sănătate, prefecturi și la toate nivelurile.
2 Stoparea finanțării partidelor cu bani de la bugetul de stat. Astăzi partidele parlamentare primesc zeci de milioane de euro din impozitele pe care le plătim noi. E ilegal și imoral.
3 Maxim 300 de parlamentari așa cum am votat la referendum în 2009. De 11 ani, Parlamentul se face că nu vede. Am fost la vot peste 50% prezență.
4 Maxim 500 de primării. Astăzi sunt peste 3300, iar costurile au devenit uriașe iar majoritatea n-au bani de salarii.
5 Realizarea de concursuri corecte la intrarea în sistemul public pe modelul cum susțin medicii intrarea la rezidențiat. Astăzi în România se intră în administrație doar pe pile. E incorect și imoral.
6 Realizarea Autostrăzii Bistrița-Brașov.
7 Realizarea drumului expres Bistrița-Lechința-Mureșenii de Câmpie (din jud. Cluj)-Cluj-Napoca (e cu 50 de km mai aproape decât actualul drum național).
8 Realizarea unei Universități în Bistrița cu profil agricol.
9 Realizarea unui depozit de legume-fructe pentru fermieri în zona Beclean, în Bistrița-Năsăud sunt peste 35 000 de fermieri.
10 Crearea unei mari baze de date cu toți românii plecați în afara țării pentru a ne asigura că trăiesc în condiții normale și nu sunt victimele violențelor și a clanurilor de interlopi și proxeneți.