Care vor fi meseriile viitorului?

Ghidul Meseriilor Viitorului.

Astăzi de la ora 12.00, Iniâiativa pentru Competitivitate-INACO organizează conferința de presă pentru lansarea oficială a ghidului Meseriilor Viitorului.

Care vor fi meseriile viitorului? Care sunt meseriile în curs de apariție, de transformare sau chiar de dispariție? Care vor fi competenţele şi abilităţile cele mai căutate de către angajatori? Cum le-am putea dobândi? Sunt câteva întrebări-cheie la care comunitatea de profesioniști ai INACO își propune să răspundă cât mai simplu și mai clar, pe înțelesul tuturor, chiar din prima zi de școală.

”Ghidul Meseriilor Viitorului vă propune un tur virtual în viitor, bazat pe ultimele rezultate ale cercetărilor asupra economiei viitorului. Trăim momente de răscruce tehnologică și economică, cunoscute ca revoluții industriale. Părinții și bunicii noștri au cunoscut deja trei astfel de revoluții, cea a mecanizării, a electrificării, a calculatoarelor și a automatizării. În prezent, ne aflăm în fața celei de-a patra revoluții industriale numită 4.0 sau Revoluția Digitală. Până în 2025, ea va aduce transformări majore prin inteligența artificială, robotică, imprimarea 3D, biotehnologii, realitatea virtuală augmentată sau transportul autonom. Consecințele se vor vedea rapid în modul în care trăim și muncim. Vor apărea noi oportunități de carieră la care poate nici nu ne gândim în acest moment.
Co-autorii proiectului sunt Andreea Paul, Alexandru Mironov, Alexandra Cernian, Izabela Lazăr, Anca Tamaș și Bogdan Dumitrescu. Mulțumim tuturor membrilor și colaboratorilor noștri care au contribuit la creșterea calității proiectului nostru. Am învățat multe de la Varujan Pambuccian în cadrul conferinței organizate de INACO în București, la ASE, în 1 martie 2017 și ne-a fost sursă de inspirație permanentă. Mariana Nicolae ne-a sprijinit în adaptarea terminologică la frumoasa limbă română, iar Camelia Spătaru și Daniela Palade Teodorescu ne-au făcut recomandări editoriale pentru care le mulțumim deopotrivă. Imaginea acestui ghid este asigurată de către Dan Gherman.
Ghidul Meseriilor Viitorului este un proiect românesc dedicat în special tinerilor, aflat la prima sa ediție în anul 2018, realizat de INACO cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, pe baza contractului de finanțare nerambursabilă nr. 128925 din 12.07.2018, ”Ghidul Meseriilor Viitorului și Traininguri Non-formale cu elevii claselor XI-XII din liceele Sectorului 3 care urmează să-și aleagă parcursul profesional”, a precizat președinta INACO, Andreea Paul.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.