ACTUALITATE

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are un nou preşedinte

Premierul Viorica Dăncilă a numit-o pe Adriana Cotel în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Anterior, Adriana Cotel a deţinut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Mai multe publicaţii au scris că Adriana Cotel ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă.
CV-ul Adrianei Cotel nu apare pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, cu toate că a condus timp de trei luni această instituție. Site-ul CNAS nu este actualizat în acest moment, ca președinte figurând în continuare Răzvan Vulcănescu.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate este una dintre cele mai “bogate” instituții din România, având unul dintre cele mai mari bugete.
Potrivit profilului de Linkedin, Adriana Cotel a studiat la “Universitatea din București”, fără alte precizări. La capitolul “experiență profesională” figurează doar perioada de 4 luni în care a condus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (octombrie 2018 – ianuarie 2019).