ACTUALITATE

Catolicii sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh. Papa Francisc: Spiritul eliberează inima de temeri, învinge orice rezistenţă

Creștinii romano-catolici sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh la zece zile după Înălțare și la 50 de zile după Paști. Potrivit credinței, este ziua în care Duhul Sfânt s-a pogorât asupra apostolilor și a altor adepți ai lui Iisus care se aflau la Ierusalim.

Este considerat evenimentul în urma căruia s-a născut Biserica.

,,Spiritul eliberează inima de temeri, învinge orice rezistenţă. Pe cei care se mulţumesc cu jumătăţi de masură îi inspiră cu generozitate totală. Deschide inimile închise. Nu revoluţionează viaţa din jurul nostru, dar ne deschide inimile” – Papa Francisc.

La slujbă, Suveranul Pontif a fost înconjurat de cardinali, episcopi și arhiepiscopi.

Papa Francisc a folosit prilejul pentru a anunța că va ridica la rangul de cardinal 14 înalți prelați. Aceștia vor fi consilierii săi și vor face parte din Conclav, dacă au vârsta sub 80 de ani.

Conclavul alege următorul conducător al bisericii romano-catolice.

Doi dintre cei nominalizați sunt episcopul Luis Ladaria Ferre, șeful Congregației pentru Doctrină și Credință, și arhiepiscopul Angelo Becciu, adjunctul secretarului de stat al Vaticanului.

Aproximativ 130.000 de persoane au asistat, sâmbătă, la slujba Rusaliilor catolice, care este oficiată pe muntele Şumuleul Mic, din judeţul Harghita.