ACTUALITATE

CCR este așteptată să se pronunțe privind comasarea alegerilor

Distribuire articol:

Mai multe partide din Opoziție au atacat Ordonanţa de urgenţă 21/2024, ordonanță ce reglementa comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, publicată pe 8 martie, ca fiind neconstituțională.

Demersurile acesteia s-au îndreptat către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, considerând întemeiate sesizările, le-a îndreptat spre soluționare Curții Constituționale.

Astfel, partidele componente ale alianţei Dreapta Unită, USR, PMP şi Forţa Dreptei, au depus joi, 14 martie, la instanţa de contencios administrativ, acţiunea împotriva OUG de comasare a alegerilor europarlamentare şi locale, invocând încălcarea Constituţiei României în mai multe puncte.Decizia alianţei vine ca urmare a lipsei de reacţie a Avocatului Poporului, căruia i s-a solicitat să atace la CCR ordonanţa.

Pe de altă parte, magistraţii au admis o cerere a REPER de sesizare a CCR în legătură cu ordonanţa de comasare a alegerilor.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de petentul Partidul Reînnoim Proiectul European în România – REPER. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor OUG nr.21/2024, în ansamblul său. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 19 martie 2024”, se arată în hotărârea instanţei.


Distribuire articol: