OPINII

Ce ar trebui să facă biserica?

Autor: Alin Seserman

Sper ca bisericile, conducerile acestora, să nu (mai) rateze și acest moment dificil prin care trece societatea. Să nu-l rateze în sensul că își poate arăta rolul social-educativ și importanța pe care bisericile îl pot avea în societate.

Așa cum ar fi putut de atâtea ori, fie că vorbim de inundații sau alte tragedii.
Cel puțin biserica ortodoxă are multe spații de cazare, locuri bune pentru niște familii aflate în dificultate.

În aceste zile, dar nu numai, bisericile creștine pot fi modele de comportament social. Printr-o comunicare bună și prin fapte, reprezentanții bisericilor pot crește foarte mult în încrederea oamenilor.

Sigur că discuția poate fi mult mai largă. Sunt persoane cu boli foarte grave, aflați în fază terminală, unii fără familii care pot fi mângâiați și chiar tratați în lăcașuri de cult. În locul lor, al conducătorilor bisericilor creștine, aș face un mare parteneriat cu guvernul și cu societatea.

Rezultatele ar fi foarte, foarte bune.

Astăzi biserica poate da și reda încredere cetățenilor prin voluntariat activ în tot ce înseamnă ajutor umanitar. E și Postul Mare. Iisus asta ne cere până la urmă. Să fim ca frații.

Grija față de aproapele nostru e o îndatorire civică și o virtute creștină.

Vindecarea vine prin credință și prin aplicarea și prin implementarea tuturor recomandărilor și regulilor pe care le face medicina, știința.