OPINII

Ce ar trebui să facă fiecare partid pentru a câștiga voturi

Distribuire articol:

Ce ar trebui să facă fiecare partid pentru a câștiga voturi, în ordinea procentelor pe care le au acum:
1) PSD: să preia toate temele de bun simț (pensii speciale, anticorupție, etc) și să nu preia guvernarea.
2) AUR: să paraziteze toate temele pe care s-au profilat (de la făina de greieri la data Sărbătorilor Pascale) și să pună pe lista de la europarlamentare oameni cu oarecare ștaif (vor găsi suficienți veleitari pentru care salariul de la Parlamentul European e un preț suficient al intrării în combinație cu AUR).
3) PNL: să se debaraseze urgent de Iohannis, să dea PSD afară de la guvernare și să se alieze cu USR, transfugii din USR și partidul lui Ludovic Orban și UDMR pentru a guverna fără PSD. La alegerile europarlamentare să meargă în alianță cu USR, Forța Dreptei și PMP. Să propună împreună, încă din ianuarie 2024 un candidat surpriză, independent la prezidențiale care să și conducă lista la europarlamentare ca profilare și test electoral real.
4) USR: să își trimită toți europarlamentarii (mai au vreunul?) în grupul PPE și să vireze ideologic înspre conservatorism clasic. Să se alieze urgent cu ce a mai rămas din PMP și cu Forța Dreptei și să cheme ulterior PNL la masă pentru alianță electorală la toate alegerile din 2024. Să militeze împotriva impozitului progresiv și împotriva comasării alegerilor.
5) REPER: să mizeze exclusiv pe ultra-progresism, să susțină vocal temele LGBT, singurul mod în care pot să facă fatidicul 5%.
6) PMP și Forța Dreptei să caute să facă o alianță solidă cu PNL și USR. Altminteri nema Parlament European, nema Parlament.
Acestea sunt lucrurile pe care cred că ar trebui să le facă pentru câștig politic al lor; ce ar trebui să facă pentru binele țării e altă poveste… Care știu că orice le-ar spune omul îi depășește…
Daniel Funeriu

Distribuire articol: