DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Ce autostrăzi ar putea fi deschise în 2020?

După ce au fost deschiși traficului circa 25 de kilometri noi de autostradă până acum în acest an, ministrul Transporturilor speră să mai inaugureze încă 45 de kilometri de autostradă. Anunțul a fost făcut de ministrul transporturilor la o emisiune realizată de hotnews.ro.

Pe două tronsoane vorbim de posibile deschideri cu mult înaintea termenelor contractuale, dar pe alte tronsoane discutăm de ani și ani de întârzieri. Pentru un constructor de pe un astfel de tronson rămas mult în urmă, care nu mai are nicio șansă să fie gata în 2020, ministrul Bode a avut un mesaj: „Le transmit și pe această cale să se trezească. Ei au venit în România să muncească, să se achite de obligațiile contractuale”.

Lucian BodeAm dat în trafic cei 21 km de autostradă de pe Lugoj – Deva Lot 2, cu restricții, au rămas doar cele de viteză. Am dat în trafic în acest an încă 25 de km din autostrada Transilvania: lotul Iernut – Chețani, nodul de la Chețani și lotul Biharia Borș.
Până la finalul anului sunt șanse foarte mari ca Sebeș – Turda, lotul 1, cu un stadiu fizic de 95% să fie dat în trafic. Îmi doresc acest lucru.
Varianta Ocolitoare Bacău, are termen de finalizare ianuarie 2022. Vorbim de 31 de km din VO Bacău din care 17 km sunt în regim de autostradă. Acei 17 km au un progres fizic de 85% și mi-aș dori până al sfârșitul anului să fie dat în trafic.
Rășnov – Cristian – 4,3, respectiv 4,7 km, de autostrada și drum național la patru benzi. Are un program fizic de 90% și cu șanse mari să se finalizeze în acest an.
Deci sunt câteva sectoare. Vorbim de 18 km pe Sebeș – Turda, de 17 km pe VO Bacău, vorbim de 10 km Râșnov – Cristian. În total 45 de km cu cei 25 dați în trafic, 70 de km. Să nu mai adaug și muzeul de 21 de km preluat (n.r. Lugoj – Deva, lot 2) și pe care i-am deschis.

Vorbim deci de peste 90 de km dați în trafic până la sfârșitul anului, ca și obiectiv al Guvernului Orban, în raport cu 96 de km cât au reușit cei dinaintea noastră să dea în trafic în trei ani de zile.