OPINII

Ce facem cu banii comunităților locale?

Autor: Alin Seserman

Milioane de euro merg anual în conturile unor cluburi, bani dirijaţi de conducătorii judeţelor şi oraşelor.

Baronii bugetelor locale îşi construiesc imaginea pe spatele comunităţilor, alimentând conturile unor sportivi în aplauzele unor fanatici, care întreţin această atmosferă, adică perpetuarea acestei stări bolnave dealtfel. Adică am abandonat sportul de masă în favoarea unor cluburi care aduc o dată la două săptămâni câteva sute de fani în sălile polivalente, că restul sunt gură cască.

Cum să aloci anual 2 milioane de euro unui club de handbal, aşa cum se întâmplă la Bistriţa, iar astăzi să mergi pe la firme să-ţi dea câteva sute de euro pentru mănuşi la spital?

Cât de ipocrit şi de amator poţi să fii? Adică ţi-ai prăduit banii şi mai mult, vrei ca şi din necazul țării să storci imagine pentru tine.

Adică mergem la cerşit la managerii oraşului pentru dezinfectanţi după ce niște iresponsabili au alocat 2 mil euro pentru salariile uriaşe ale unor handbaliste şi 1,5 mil euro pentru folclorul de la Centru Judeţean ?

Echipa UMF Cluj avea în 2018 150 000 de euro buget. Unde e PSD-ul la conducere sumele sunt altele. Bistriţa 2 mil de euro, Bucureşti-Firea 10 mil de euro!!! Şi aia umblă după bani pentru măşti şi combinizoane

Chiar ne-am pierdut minţile? După ce zeci de milioane de euro au fost îngropaţi într-un club falimentar de fotbal, acum milioane de euro merg an de an la un club de handbal, falimentar şi el în câţiva ani. Astăzi e conectat la aparate, adică la bugetul public.

În 5 ani, cu 10 milioane de euro, însănătoşeşti un întreg oraş dacă banii îi utilizezi în sportul de masă, în crearea de condiţii şi baze sportive pentru toate categoriile de cetăţeni.

Da. Susținem copiii și tinerii să se dezvolte armonios iar dacă îi stimulăm să fie zilnic pe bazele sportive ale orașului, vine și performanța. Simona Halep n-a primit bani de la consiliul județean sau de la primărie.

E INADMISIBIL SĂ ARUNCI MILIOANE DE EURO DIN BANII COMUNITĂŢILOR ÎN CONTURILE UNOR JUCĂTOARE CARE NU ADUC NIMIC NIMĂNUI.

E nevoie de o mare schimbare. Totul trebuie resetat. Pasiunile unora nu sunt priorități pentru alții.

E nevoie de școli bune, servicii medicale de calitate, spații publice pentru toți și siguranță pe străzi. Pe urmă vin și celelalte.

Nu trebuie căzut în extreme dar astăzi putem trage o linie și să ne adunăm gândurile și să acționăm în sprijinul comunității.
Fiecare acolo unde suntem.