Ce măsuri a luat divizia PSD-istă a inspectoratului școlar Bistrița-Năsăud la întâlnirea cu ministrul educației

Deputatului USR, Cristina Iurișniți, i-a fost respinsă solicitarea de a participa la întâlnirea cu ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care s-a aflat zilele trecute la Bistrița.

Cristina Iurișniți este membră a Comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților, cu o experiență de peste 20 de ani în sistemul de educație.

Practic, suita roșie a baronului PSD, Radu Moldovan, a încălcat orice normă legală și de bun simț și a lăsat afară un deputat al Parlamentului din Comisia de învățământ după care a umplut sala de PSD-iști fugiți de la serviciu. Așa procedează viceprimarul și baronul PSD. Este inadmisibil, iar șefa inspectoratului școlar, Camelia Tabără ar trebui să demisioneze de urgență.

Iată mai jos declarația deputatului USR:

„Mi-am anunțat disponibilitatea să particip la aceste întâlniri legate de prezența ministresei Andronescu.
Marți, 26 februarie doamna Andronescu a fost invitată la Comisia pentru egalitatea de șanse pe care o prezidez. Telefonic a confirmat că vine dacă nu va fi ședința de guvern. Și nu a fost. Nu e prima și nici ultima dată când doamna Andronescu promite și nu se tine de cuvânt!
In privința întâlnirii de la Bistrița, doamna inspector general Camelia Tabără a spus că la inspectorat este o ședință cu directorii iar la Rebreanu este un Consiliu profesoral, deci din nou o reuniune internă și că nefiind o întâlnire politizată, nu e cazul să fiu prezentă. Menționez că sunt cadru didactic de peste 20 de ani, am fost elevă olimpică la nivel national al acestui liceu, la fel și fiul meu, care acum este inginer IT la Cluj .
În prezent sunt membră in Comisia de învățământ a Camerei Deputaților!
La cererea mea de a participa la aceste întâlniri, am primit următorul răspuns:
Să nu politizăm! Acesta a fost mesajul pe care l-am înțeles într-o oarecare masură.
In plus, prima lege pe care am depus-o in Parlament ca deputat USR a fost legată de depolitizarea sistemului de educație.
In acest context , întreb: atunci ce căuta Radu Moldovan acolo?
Și până la urmă cine se va preocupa realmente de finanțarea necesară reabilitării clădirii centrale a liceului care duce renumele Bistriței în țară și în lume prin generații de elevi bine pregătiți.
Am utilizat toate instrumentele activității parlamentare , am trimis interpelări, scrisoare deschisă și întrebare punctuală acum proaspătului ministru Suciu.
In opinia mea, dacă se dorea o rezolvare și o discuție reală pe acest subiect erau invitați si reprezentanții Forumului German sau ai primăriei.

Nu știam că Radu Moldovan are în atribuții administrarea școlilor din municipiu.De acest lucru se ocupă primarii. Ipocrizie și dublu discurs în cunoscutul stil toxic al monstruoasei Coaliții!
Mi s-a spus că prezența mea ar politiza actiunile…
Despre ce vorbim?? Și mai ales despre cine vorbim??”, a precizat deputatul USR.

Foto: pagina facebook inspectorat școlar

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.