LIFESTYLE

Ce n-a văzut Parisul. Doi tineri români au deschis anul trecut un restaurant în capitala Franţei

Ecaterina Paraschiv, o româncă originară din București, a deschis în 2017 la Paris Ibrik Café. Băuturile sale tradiționale și un meniu frumos de mâncăruri proaspete din Balcani, umplute cu legume și culori strălucitoare, au devenit un hit pentru clienții din Paris.

În 2018 împreună cu doi chefi români, Ovidiu Malisevschi si Bogdan Alexandrescu, au deschis un nou restaurant cu bucătărie românească regândită, atmosferă chic, primire simplă si elegantă.Revista Vogue, situează localul printre cele “cinci restaurante ale momentului din Paris”.

Conform blogului de-corina.ro, restaurantul Ibrik Kitchen cu doi Chefi români a apărut în gazete celebre franțuzești, menționează de-corina.ro, așa:
– Le Figaro, în decembrie, top 20 restaurante plus 10 menționări de luat în seamă (ai noștri au fost trecuți la cele 10 nume extra), citiți aici: Les 20 meilleures tables de 2018 à Paris & 10 extra’s

– Tot în decembrie, tot în Le Figaro, o cronică dedicată, citiți aici: Ibrik Kitchen, tendre «balkanisation» de l’appétit

– și, pe 15 ianuarie, nu oriunde ci taman în VOGUE Paris, Top 5 restaurante!!!

Ovidiu Malișevschi a studiat la celebra școală Le Cordon Bleu, apoi a întreprins cu simț de răspundere stagiu cu Frederic Simonin si a lucrat în restaurantul La Dame de Pic, ce aparține Chef Anne-Sophie Pic (este a patra femeie-Chef care a câștigat 3 stele Michelin cu restaurantul Maison Pic; a câștigat, de altfel, și Best Female Chef – The World’s 50 Best Restaurants 2011). A participat, în trecere, la emisiunea “Chefi la Cutite” pe acasă.

Bogdan Alexandrescu, pasionat de zona de food style, finalist in primul sezon “Masterchef”, a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris.

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior

Adrian Cioroianu: O vizită de lucru… români care dau gust Parisului… și un ceai verde

Aseară am mers cu ambasadorul Luca Niculescu într-o vizită de lucru, desigur, la cel mai nou restaurant românesc din Paris, care se cheamă Ibrik Kitchen. E deschis de vreo lună.

E unul dintre restaurantele noi si surpriză ale Parisului, cu articole ff bune în presă, într-o zonă f bună (la capătul străzii comerciale Montorgueil), atmosferă de excepție, vinuri bune și bio, bucătărie românească revisitée (era și momentul), drept care cel mai greu ne-a fost să obținem o rezervare, să bem și noi un ceai (când am ajuns, restaurantul era plin, nu glumesc).

Proprietara este dna Ecaterina Paraschiv (nume românesc, verde ca și ceaiul cu care am încununat cina). Les chefs, doi tineri români, Ovidiu Malișevschi și Bogdan Alexandrescu. Personalul de serviciu: două tinere parizience, care fac mari progrese în a învăța să numere pe românește!

Inaintea ceaiului, ceva gustări gen zacuscă, fasole bătută, pastramă, mămăliguță cu… brânzeturi etc. La felul principal, am optat pentru un păstrăv cu mujdei ((Luca) și o tocăniță de pui (moi). În ciuda protestelor mele diplomatice, am împărțit cu Luca și niște papanași (foto 4), duși la vale de o parfumată afinată.

Și, dat fiind că se termina o altă sâmbătă a vestelor galbene, am încheiat și noi cu un ceai verde (cu mentă) și niște poze (cu o mască – v. foto 1)

Mult succes, Ecaterinei și echipei sale! Abia aștept să revin la Ibrik cu ceva amici străini! În toată lumea, gastronomia este o excelentă carte de vizită, parte din patrimoniul identitar!

Sursa foto coperta: de-corina.ro